HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Látogatók

Kedvenc kenneleim

Bír téged a macskád?

Is your cat plotting to kill you?

www.idokep.hu

Felhőkép

2008.10.10. 16:21 Áfonyagazdi

Mit takar egy cica ára?

Vagyis az ár-érték arányról!

Sok tenyésztőtől hallani, hogy a vásárló fel  van háborodva az áron hiszen ez csak egy macska.

Kezdjük ott, hogy megvette a tenyészállatait sokezerért, ő maga is, ha kicsit is adott a minőségre. Aztán felnevelte, de nem ám whiskason, hanem Eucanubán, Royal c-on vagy Hill's-en, mely tápokból 1 kg minimum 1500ft körül van. Aztán minden évben oltatja őket (kb 3-4 ezer/oltás) illetve minimum három havonta féregteleníti. Fedezéskor törekszik a legjobb párosításra, ami nem feltétlenül a szobában fellelhető kandúrt jelenti. Tehát költ a fedezésre, az oda való utazásra. 10ezertől határ a csillagos ég! Aztán a tenyészállományt le is szűreti a fertőző betegségekre, ha kell a macska élete folyamán többször is. Ennek ára kb 10-12 ezer forint/kötelező szűrés(Fiv,FeLv,Fip)/macsek! Bár ha az egyik fertőzött akkor mindegyik az lehet úgyhogy onnantól mindegy!  Továbbá az az elvetemült tenyésztő bizony elmegy kiállításokra kifizeti a nevezési díjat meg az utazás költségeit is. Sőt akár külföldre is kimennek kiállítani. Ennek az árát mindenki fantáziájára bízom.

Szóval ez mind benne lehet, van egy macska árában.

5-15 ezerért ne várd hogy a szülők garantáltan szűrtek, rendszeresen oltva vannak meg még szuperprémium tápot is esznek. Továbbá inter ch. szüleik vannak! Lehet ennyiért is venni, de kérdem én érdemes? Mert valószínű, hogy te fogod rákölteni az állatorvosnál a többi 20-30 ezret, mert esetleg beteg, megy a hasa és férges is a lelekem és  2 nap múlva tiszta csípa a szeme, és természetesen nincs egy szem oltása, így védettsége sem!

Ha nem akarsz  ennyit rászánni, de szeretnél cicát sétálj be egy menhelyre és hozz ki egyet, ha szemfüles vagy sajnos perzsát is fogsz találni köztük. De ott kezded hogy oltások féregtelenítés, bolhátlanítás, és imátkozol hogy ne legyenek egyébb fertőző betegségei és hogy a gyereked se szedje össze az orsóférget tőle! Előrebocsátom, hogy tisztelem és becsülöm azokat, akik ezt megteszik egy elhagyott cicáért! Nekem is van menhelyesem csak ő kutyus! 

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a macskád esetleg csak nyomokban hasonlít a perzsára!

Lehet hogy drasztikusnak, ill szélsőségesnek tűnik ez így, de bizony nem egy embert ismerek aki járt már pórul kutyával is és macskával is.

Viszont az ellenkezője is igaz lehet.Mi pont így jártunk Hunky kutyánkkal akit a képeken láthattok. Rá egy évet vártunk, egy kitünő angol kan az apukája, és az anyukája se" kutya". Jó helyről jó, tenyészetből, hosszas megfontolás, kiállításra rohangálás (külföld is) után vettük többszázezer forintért. Azonban szegény nagyon beteges. Displásiája van ill súlyos allergiája továbbá a legújabb, hogy lehet  nyelőcső tágulata is van.Mind öröklött betegség. És itt értem a következő fontos dologhoz. Szerződés nélkül ill a megfelelő garanciák biztosítása nélkül ne végy macskát bármilyen helyről is származzék! Továbbá bizony így is járhat az ember bármilyen körültekintő volt is, és bizony százezreket költ az állatra hogy fájdalommentesen éljen. Amikor állatot veszel ezt a szomorú körülményt is kalkuláld be!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyikmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr72707281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása