HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Kedvenc kenneleim

Bír téged a macskád?

Is your cat plotting to kill you?

www.idokep.hu

Felhőkép

2008.09.20. 19:49 Áfonyagazdi

Most már figyelni kell hova lépünk

Elkezdődött! Mindenhol macskák vannak! Sőt már függőlegesen is másznak. Én azon izgulok folyamatosan, hogy agyon ne nyomjam őket alvás közben.Nemsokára deportálom őket a nappaliba.

Ahogy nő az aktivitásuk úgy vezetek be új dolgokat náluk. Elkezdtük a fésűhöz szoktatást. Ezt nagyon sok cicnél kihagyják! Pedig fontos, mert később sokkal nehezebb rászoktatni őket. Márpedig egy perzsát renszeresen kell fésülni, ha nem egy bűzlő, koszos, filces, kakagalacsinos kedvencet akarunk magunknak. Nem szép látvány! Vedlési időben NAPONTA kell fésülni kedvencünket. Ezenkívül a jó szőrminőséghez kell a jó minőségű táplálék. A gazdaságos 500 ft-tól amit bevásárlóközpontokban árulnak nem lesz 15cm hosszú fényes puha bunda, vastag tömött farokszőrzet. Továbbá a macskád végig fogja hányni a lakásod szőrgombócokkal, és írtó büdit fok kakálni. A kerti tartásra sem alkalmasak mert a hosszú bundába belemegy a toklász ami akár a bőrébe is belefúródik ha nem veszed észre. (Ill rosszabb esetben  ellopják a cicát seperc alatt)

Én mindig csúcsminőségű szőroldós tápot használok amelyből 1kg 1500-2200ft ig terjed márkától függően. Hozzá kell tennem ebből 50 g elég naponta/cica és nem hánynak és nem kakálnak büdit sem. (jó-jó azért nem virágillatú de a külömbség óriási és azt a pici szagot is ki lehet küszöbölni szilikátos alommal).

Aki tehát ezt nem tudja megadni, vagy felvállalni ne vegyen magának perzsát mert nem fogja örömét lelni szépségében. Hiába szépek a szülők ,ha nincs megfelelő táplálás és gondozás. Csak csalódás lesz és a macska is csak szenved.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyikmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr36696297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása