HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Látogatók

Kedvenc kenneleim

Bír téged a macskád?

Is your cat plotting to kill you?

www.idokep.hu

Felhőkép

2008.11.13. 10:38 Áfonyagazdi

A perzsa szőrápolása

1. A bontófésű ritkább felével távolítsuk el a szennyeződéseket ha vannak, illetve bontsuk ki a csomókat óvatosan! Ezután a bontófésű sűrűbb felével is fésüljük át a bundát!

2. Ezután a kefénk drótosabb részével távolítsuk el a kihullott szőrszálakat. Ez utóbbiból legtöbb a macska törzsén gyűlik össze, ezért ezeken a részeken legyünk alaposak!

3. Dörzsöljük át hintőpor és búzadara keverékével a macska szőrét, ettől a macska szőrszálai kevésbé tapadnak össze. Ezután keféljük át a bundát a kefénk ruhakefe szerű felével! Ez a keverék jól magába szívja a szőrön megtapadt zsírt. Kandúroknál a farokszörzet is szépen kitisztul így. Ne használj illatos hintőport csak egyszerű talcumot! Ez a művelet nem kell mindig csak ha tapadósabb a szőr.

4. A kis sűrű fogú kártolókefével visszafelé borzoljuk át a szőrt. Ez a művelet látványosá teszi a bundát, főleg a nyakfodor részen.

5. Fogkefével igazítsuk el finoman a pofaszőröket.

6. Mégegyszer átborzolhatjuk a bundát a 4. lépés szerint, amennyiben macskánk még nem unta meg a dolgot!

Vigyázz!A macska szőrápolását túlzásba is lehet vinni, főleg a farok területén. Ha túl erősen fésüljük egyszerűen meg lehet koppasztani mint egy csirkét. Nagyon könnyen kitépődnek a szőrszálak és nagyon nehezen nőnek újra dús farokszörzetté, márpedig ez a perzsa egyik fő éke!

Ha a csomókat nem bontjuk ki időben, és renszeresen akkor a cicánk szőre úgy befilcesedik, hogy azt csak bódításban állatorvos vagy kozmetikus tudja eltávolítani! Ez pedig nemcsak a cicának lesz gyötrelmes, de a pénztárcánknak is

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://egyikmasik.blog.hu/api/trackback/id/tr88766655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása